Knie-revalidatie

Een zorgvuldige knierevalidatie is van belang na zowel acute- als overbelastingsletsels of na een operatie aan de knie.Letsels die vaak ontstaan bij sporten zijn; voorste en achterste kruisband-, meniscus-, knieband- en kraakbeen beschadigingen.
Revalidatie is  zeer belangrijk na een kruisband operatie, meniscus operatie, knieband operatie of na plaatsing van een knieprothese. Ook klachten die ontstaan tengevolge van de slijtage van de knie of bijvoorbeeld problemen met kraakbeen kunnen worden behandeld.

Uw persoonlijke situatie staat centraal en na een zorgvuldige analyse waarin onder andere gekeken wordt naar de oorzaken van de klachten wordt een behandelingsplan of revalidatieplan voor u op maat gemaakt.
Het behandelingsplan zorgt er voor dat u gericht en functioneel kunt trainen waardoor de knie in het dagelijks functioneren en in sport- en/of ontspanningssituaties weer zo optimaal mogelijk belast kan worden.
Ook wordt er aandacht geschonken aan bijvoorbeeld het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid van de knie of het versterken van de beenspierkracht. In sommige gevallen is het verbeteren van de manier van (hard)lopen en/of het oefenen van specifieke persoonlijke activiteiten (bijvoorbeeld bij sport of werk) ook van toepassing.

Onze fysiotherapeuten hebben een ruime ervaring en zijn gespecialiseerd in knie-onderzoek en in de revalidatie van diverse knieletsels. Indien nodig maken we een echo van uw knie en met behulp speciale apparatuur dragen wij zorg voor een optimale revalidatie van uw knie.

Schouder-revalidatie

Het ontstaan van schouderklachten kan meerdere oorzaken hebben. Vaak hebben schouderklachten te maken met slijtage, peesontstekingen en slijmbeursontstekingen. Ook is behandeling van belang bij (sport)blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. Soms kan schouderpijn gepaard gaan met nekpijn of straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de bovenarm, de elleboog of zelfs de vingers. Dergelijke klachten kunnen u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Ook ‘s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn.

In nauw overleg met uw behandelend arts/specialist stellen we een plan van aanpak op waarin we, uitgaande van uw persoonlijke situatie, specifieke oefeningen samenstellen waarmee u effectief aan de revalidatie van uw schouder kunt werken. Ook kunnen we eventueel een echo maken om direct afwijkingen te ontdekken zoals peesontstekingen, beschadigd kraakbeen of kalkafzetting.
Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de effectieve behandeling van schouderklachten en dragen zorg voor een spoedig herstel of spoedige vermindering van de klachten.

Onze praktijk is aangesloten bij Schouder Netwerk Maastricht en Heuvelland (SNMH).