Beter omgaan met draaiduizeligheid

Draaiduizeligheid is een duizeligheid die enkele seconden aanwezig is na het maken van een specifieke beweging van het hoofd, zoals voorover buigen, omrollen in bed of naar boven kijken. Over het algemeen duurt deze vorm van duizeligheid niet langer dan een minuut. Draaiduizeligheid kan ontstaan door een infectie, een hoofdtrauma of het ouder worden.

Met behulp van een speciale fysiotherapeutische behandeling en enkele aanpassingen in uw dagelijkse activiteiten kunnen wij ervoor zorgen dat de klachten zo minimaal mogelijk aanwezig zijn.

Duizeligheidnet

Duizeligheidnet is een onderdeel van het Kenniscentrum Duizeligheid. Onze praktijk heeft expertise op het gebied van duizeligheid en is opgenomen in de lijst van specialisten van het Duizeligheidnet. Voor meer informatie, klik hier.

Meer informatie

Voor meer informatie over duizeligheid klikt u op onderstaande link:
https://www.kno.nl/patienten-informatie/overig/duizeligheid/ 

Of download de informatiefolder door hier op te klikken.

Veelgestelde vragen

Helpt fysiotherapie bij duizeligheidsklachten?

Indien er draaiduizeligheid (vertigo) wordt gediagnosticeerd kunnen deze duizeligheidsklachten binnen enkele behandelingen (1-4) verholpen worden. Het slagingspercentage van de toegepaste manoeuvres is erg hoog (85%).

Welke oefeningen kan ik doen om duizeligheidsklachten te voorkomen?

Samen met uw fysiotherapeut wordt er een specifiek, op maat gemaakt \oefenprogramma samengesteld om de duizeligheidsklachten te verminderen of te voorkomen.