Echografie voor meer zekerheid

Echografie wordt toegepast om direct afwijkingen te ontdekken zoals peesontstekingen, beschadigd kraakbeen, kalkafzetting of afgescheurde banden.

Op basis van de resultaten van de echo en een fysiotherapeutisch onderzoek van de gezondheids- en fitheidstoestand van de patiënt, wordt een effectief en adequaat behandelingsplan opgesteld.

Echografie in combinatie met shockwave therapie

De echo wordt ook steeds meer gebruikt in combinatie met shockwave therapie. Door het maken van een echo kunnen we een duidelijke locatie bepalen van bijvoorbeeld mogelijke kalkafzetting in het schoudergewricht of bij hielspoor. De effectiviteit van shockwave therapie wordt hierdoor enorm vergroot.

Echografie binnen de bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeut gebruikt echografie binnen de bekkenfysiotherapie. Deze nieuwe techniek werkt ondersteunend bij het opsporen en verhelpen van slecht bekkenbodemspiergebruik. Echografie is uitermate geschikt om bij mensen de bewegingen van de bekkenbodem te laten zien. De bewegingen en de kracht van de beweging kan onderzocht worden als iemand zijn bekkenbodem aanspant, ontspant of perst. Het echobeeld is duidelijk en goed ‘leesbaar’ voor u. De beelden kunnen zo nodig opgeslagen en geprint worden. Korte filmpjes van de spierfuncties zijn mogelijk. Tijdens de echografie leert u hoe de juiste spiergroep dient te worden aangespannen. Ook de werking van de diepe buikspieren en rugspieren kunnen gevolgd worden. Daarna kan in een beweging de juiste functie worden getraind.
Echo wordt niet gebruikt om ziektes of lichamelijke afwijkingen in het bekken op te sporen!
Bij zwangeren wordt geen echo van het kind gemaakt!

Voor meer informatie over geregistreerde bekkenfysiotherapie klik hier